Signatura del contracte de restauració de l’orgue del Vendrell

p10700181

El dissabte 17 de gener, a la sala de plens de l’ajuntament del Vendrell i amb la presència de les autoritats, es va formalitzar solemnament el contracte de restauració de l’orgue del Vendrell. Un ambiciós projecte que necessita l’indispensable recolzament de tota la societat civil. Totes les administracions han vist amb molt bons ulls aquesta iniciativa de l’Associació  d’amics de l’orgue del Vendrell, de la Parròquia del S.Salvador i de la Comissió per la restauració de l’orgue del Vendrell i s’han compromès que en el seu moment ens donaran la seva ajuda institucional i econòmica.

En el mateix acte ja vàrem rebre mostres d’algunes entitats que es volen afegir en tot el procés d’organitzar concerts, exposicions, conferències, etc. Actes els quals la seva finalitat serà la recaptació de fons per fer realitat aquest projecte

NOTICIA DE TV VENDRELL

Dissabte al migida es signava el contracte que permetrà restaurar l’orgue del Vendrell.Procés que permetrà recuperar el so autèntic d’un orgue d’aquestes dimensions, únic a Europa de les seves característiques i de la saga d’organistes que el van crear. Després de 231 anys des de la seva creació, un taller de Cuenca materialitzarà la reparació d’aquest preuat instrument barroc. En l’acte d’aquest dissabte a l’Ajuntament, es destacava la importància de conscienciar que és un “element molt nostre” i que s’ha aconseguit obrir una nova etapa.

L’orgue deixarà l’església del Vendrell al setembre d’aquest any, per no tornar fins a finals del proper any, quan hagi passat per la costosa i laboriosa restauració, que estarà al voltant dels 500.000 euros.

Dissabte al migdia la sala de plens era l’escenari de la signatura del contracte de reparació, davant d’un nombrós públic vendrellenc que va voler participar d’aquest moment. El torn de parlaments l’encetava la Comissió per la Restauració de l’Orgue, creada a iniciativa dels Amics de l’Orgue per impulsar la restauració i oberta a tothom. En el que defineixen com a “nova etapa”, la Comissió organitzarà en els propers mesos concerts i conferències per crear sensibilització.

Tota l’atenció es centrava en el taller de Cuenca que durà a terme la restauració. L’orguener encarregat mostrava així el seu orgull per poder restaurar l’orgue amb prestigi arreu d’Europa.

El director del projecte també feia palès la internacionalitat de l’orguener que va construir aquest orgue l’any 1775.

Mossèn Barenys va centrar el seu discurs en agrair la tasca de tots els que hi estan col·laborant, fent una al·lusió directa al què ja s’ha anomenat “la joia del Vendrell”.

L’alcalde del Vendrell va destacar el valor musical i sentimental de l’orgue, i l’esforç i voluntat de tots plegats per aconseguir un millor finançament.

Les rúbriques de signatura del contracte tancaven aquest acte que donarà pas a la restauració de l’instrument. L’orgue es tornarà a escoltar a l’església del Vendrell la tardor del 2010; un dels principals problemes que pateix des de fa anys és la invasió de corcs al salme, que fa que l’instrument només rendeixi al 60 per cent de les seves possibilitats, així com problemes al moble i al mecanisme de distribució de l’aire. La restauració encara ressaltarà més la definició que ja té aquest orgue de peça única dins els orgues barrocs, construït pel prestigiós lutier suís Ludwig Scherrer.

VIDEO DE LA NOTICIA
Diari Baix Penedès
El tres de vuit
Diari AQUI Camp de Tarragona
La FURA: 23 al 29 de gener del 2009

FIRMA DEL CONTRACTE RESTAURACIO ORGUE DEL VENDRELL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s