Els pastorets del Vendrell visiten l’orgue

pastorets El dijous, 8 de gener del 2008 l’entitat “Els pastorets del Vendrell” van organitzar una visita/audició a l’orgue del Vendrell. Una quinzena de persones es van atrevir a suportar el “fred” que feia a l’esglèsia i “aguantar” estoicament les explicacions sobre la història de l’orgue del Vendrell, la seva vinculació amb Pau Casals, el seu funcionament i, sobretot, el seu estat actual, que ha portat a un projecte de restauració per recuperar l’esplendor d’aquest magnífic i històric  instrument. La veritat és que va ser una estona molt entretinguda i es va convertir en una tertúlia amb molta participació dels assistents, fet que ens va ajudar a “oblidar-nos” del fred i gaudir de bona companyia.

NOTICIA DE TV VENDRELL

Els Pastorets visiten l’orgue del Vendrell

L’activitat dels Pastorets del Vendrell no acaba en les representacions nadalenques. De fet, són una de les entitats més prolífiques del municipi, amb 13 seccions que van des de caminadors i futbol sala fins a moteros i el drac de foc, entre altres. Aquest dijous el seu interès s’ha centrat en l’orgue del Vendrell.

Els Pastorets del Vendrell han organitzat una visitada guiada a l’emblemàtic instrument per contribuir als actes de la Comissió per la Restauració de l’Orgue, que treballa per divulgar la importància d’aquesta peça del patrimoni de la vila i recollir fons per la seva restauració.


Aquest dijous el president dels Amics de l’Orgue, Salvador Guasch, ha explicat als participants com funciona l’instrument, algunes curiositats i els problemes que afecten la seva capacitat sonora. L’orgue el va construir el suís Scherres el 1775. En aquests 231 anys se li han fet diverses reparacions, però ara necessita una restauració a fons, que arribarà a l’estiu. Estarà al taller entre 12 i 15 mesos, per recuperar el so autèntic d’un orgue d’aquestes dimensions, únic a Europa de les seves característiques i de la saga d’organistes que el van crear. Abans que el Vendrell es vegi privat de l’orgue durant una temporada, els Pastorets han volgut conèixe’l millor i, encara que només estigui al 40 per cent de la seva capacitat, gaudir del so d’aquest instrument que Carles i Pau Casals també han tocat. Per aquesta raó la visita ha acabat amb una audició de peces.

VIDEO DE LA NOTICIA

Visita orgue dels “PASTORETS”

One thought on “Els pastorets del Vendrell visiten l’orgue

 1. La junta del Pastorets del Vendrell, dona les gràcies per la bona acollida que hem tingut per part de l’Associació d’amics de l’orgue del Vendrell, el passat dijous 8.01.2009, i especialment al seu president, per la seva predisposició i explicacions.
  La visita va ser molt interessant, culturalment, musicalment aixi com històricament. Esperem que amb aquesta visitia, alguns vendrellencs més, tinguem la sensibilitat i coneixement envers a aquest intrument tant nostre, i serveixi per donar suport a la comissió per la restauració de l’orgue.
  Ànim, i sapigueu que es teniu al vostre costat, per tirar endavant aquesta importantíssima iniciativa.
  Una abraçada i que el 2009 es recordi com l’any de l’orgue del Vendrell.

  La junta del Pastorets del Vendrell

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s