Exposició sobre Carles Casals en el centenàri de la seva mort

p1060740

Amb motiu del 132è aniversari del naixement de Pau Casals, aquest cap de setmana ha tingut lloc el primer acte de commemoració del seu naixement, commemoració que com vostès deuen recordar coincideix amb el centenari de la mort del seu pare . Es tracta de la inauguració de l’exposició Carles Casals (1852-1908), mestre músic i organista al Vendrell de la Renaixença. Aquesta exposició es podrà visitar fins el proper 22 de febrer.

Carles Casals era músic i artista i tenia el do de saber ensenyar. Era un home afable i honest; i, malgrat no ser un músic reconegut, es va fer guanyar el respecte de tothom. Per guanyar-se la vida, feia classes de solfeig i piano on va tenir un gran nombre de deixebles, entre els quals destaquen la que va ser la seva dona, Pilar Defilló; els músics vendrellencs Benvingut Socias, el pianista, Bonaventura Dini, el violoncel·lista; Pau Palau Calaf i els seus dos fills Pau i Enric Casals. Aquesta és la imatge que vol reflectir l’exposició Carles Casals (1852-1908), mestre músic i organista al Vendrell de la Renaixença inaugurada aquest divendres al Museu Déu. Una exposició que commemora el centenari de la mort del pare del Mestre, i que s’emmarca en els actes commemoratius del 132è aniversari del naixement de Pau Casals.

des-2008_actes-carles-casals

L’exposició sobre Carles Casals es podrà visitar al Museu Déu fins el proper 22 de febrer.

Noticia de Ràdio i Televisió El Vendrell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s