L’orgue del Vendrell un dels protagonistes dels actes del centanari de la mort del pare de Carles Casals

Copia de part de l’article publicat en el setmanari 3 de vuit el 19 de desembre del 2008

«Dilluns 29, farà 132 anys de la data de naixement de Pau Casals, hi haurà visites guiades en llocs emblemàtics de la vida de Carles Casals, per commemorar l’esmentat centenari de la seva mort. D’una hora i mitja de durada, aproximadament, les sortides d’aquestes visites seran a les 11 del matí, 2/4 de 12 del migdia, les 5, 2/4 de 6 i les 6 de la tarda. El lloc de trobada serà la casa nadiua de Pau Casals, que és on es podrà veure també l’esmentada pel·lícula de l’homenatge al violoncel·lista. Seguidament es farà una visita a l’exposició que avui s’inaugurarà al Museu Deu i acabarà l’acte amb una audició d’orgue a l’església parroquial vendrellenca. Atès que el mes que ve és previst de desmuntar l’instrument per a la seva remodelació a fons, serà una de les darreres possibilitats d’escoltar-lo en aproximadament un any i mig.
Les persones que estiguin interessades en aquestes visites poden demanar més informació i fer la reserva de places al número de telèfon 977 66 56 42, o bé per Internet: visitesmuseus@elvendrell.net.

Dilluns, dia en què va néixer Pau Casals, es faran visites guiades pels llocs més emblemàtics de la vida de Carles Casals

El mateix dilluns 29, a l’església parroquial vendrellenca, a les 9 del vespre hi haurà l’esmentat concert sobre la primera obra en la qual va participar Pau Casals. Los pastorcillos en Belén és de l’any 1883 i, per tant, Casals tot just era un nen de 7 anys quan va treure una mica de feina al seu pare, aleshores organista de la vila -ho va ser entre el 1872 i el 1891-i membre del Cercle Catòlic. La setmana que ve, el 3d8 publicarem un reportatge sobre aquesta peça.
Amb tot, segons que va comentar dilluns en roda de premsa la historiadora Àngels Santacana, avancem que Carles Casals va creure que no sonaven del tot bé els pastorets infantils que es representaven en aquella època i va decidir refer la partitura. Aquells pastorets, constata un diari d’aleshores, els representaven nens de 8 a 11 anys. Per això va demanar una col·laboració al seu fill Pau, per bé que no se sap quina és la part que va escriure el pare i quina el fill.
El concert, a partir d’un treball de recuperació de Montserrat Meneses que s’ha allargat més de quatre mesos, anirà a càrrec del Cor de Veus Blanques de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, el grup del Ço del Botafoc, Rosa Bertran i Salvador Guasch al piano i l’orgue, respectivament.»

Programa d’actes

Enllaç al TRES DE VUIT 19.12.08

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s