Eric Brottier: justificació de la restauració

En l’informe fet pel Sr. Brottier hem extret uns paràgrafs que il·lustren la necessitat i la importància d’aquesta restauració:

L’orgue del Vendrell és avui un dels raríssims testimonis de l’ orgueneria dels Scherrer.

A Suïssa tots els orgues de Samson Scherrer han desaparegut. A França, els instruments de Scherrer van tenir la mateixa sort. Només es conserven elements de Scherrer a Saint-Antoine l’Abbaye i també a la catedral d’Embrun. Però en ambdós casos, tan sols són parts molt reduïdes d’orgues, ja que es tracten de conjunts de tubs incomplets.

A la Catedral de Valence, avui només queda la caixa de l’orgue major de Scherrer, però en desapareixeren tots els elements de la part instrumental.

En aquest context, la posició de l’orgue del Vendrell resulta excepcional. Encara que aquest orgue no estigui en el seu estat original, la proporció de material original és considerable. Cap altre instrument conegut de Scherrer consta de tal proporció. Per això, aquest instrument ocupa un lloc particular a nivell internacional. La restitució rigorosa de l’orgue de Scherrer és possible ja que queden bastants elements i indicis per permetre una restauració fiable i amb una gestió reversible.

Es reuneixen totes les condicions per fer d’aquest orgue un testimoni excepcional de la orgueneria europea. Els Scherrer, pare i fills, van aconseguir aquesta dimensió treballant a diversos països.

Resulta incontestable que una restauració rigorosa de l’orgue de Scherrer s’imposi avui, encara que la darrera restauració sigui bastant recent.

Eric Brottier – 2005


Orgue de la catedral d’Embrun

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s