PRIMER ANIVERSARI DE LA INAUGURACIÓ DE LA RESTAURACIÓ DE L’ORGUE DEL VENDRELL: Concert d’orgue – Jordi Vergés

El proper diumenge 23 d’octubre a les 21:30 hores a l’Església Parroquial del Vendrell tindrà lloc el concert d’ orgue amb Jordi Vergés. Aquest concert està emmarcat dins dels actes de celebració del primer aniversari de la inauguració de la restauració de l’orgue del Vendrell

 

Jordi Vergés Riart,

Estudià la carrera de piano sota la direcció de Josep M. Raja en el Conservatori de Tarragona. Posteriorment inicià els estudis d’orgue en el Conservatori Municipal de Barcelona amb el professor Jordi Alcaraz i, sota la direcció de la prestigiosa organista Montserrat Torrent, acabà els graus Mitjà i Superior de l´esmentat instrument ambdós amb Matrícula d´Honor i Premi d´Honor per unanimitat. Més tard es graduà com a professor superior d´orgue.

L´any 1986 guanyà el Primer Premi d´orgue en el “Concurs Permanent de Joves Intèrprets” de JJ.MM. d´Espanya. L´any 1987 va ser presentat al Teatre Reial de Madrid; l´any següent fou membre invitat de la “Joven Orquesta Nacional de España” (JONDE) i per la seva trajectòria artística fou premiat per la fundació “R. Parramon” de Barcelona.

Ha assistit a diversos cursos d´interpretació amb M. Torrent, M. Radulescu, L.F. Tagliavini, etc. i ha donat nombrosos recitals arreu dels Països Catalans, Espanya, Europa i E.U.A., participant en importants festivals internacionals d’entre els quals “Els Orgues de Catalunya”, Catedral de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Catedral de Madrid, Palau de la Música de València, Auditorio Nacional de Madrid, Auditorio Alfredo Kraus de Las Palmas de Gran Canaria, etc. Ha enregistrat per “Catalunya Música”, R.N.E. i ha efectuat enregistraments discogràfics per Loft Recordings (Seattle- E.U.A.) i “La Bottega Discantica” (Milano- Itàlia).

El curs 93-94 amplià els seus estudis amb el professor Hans van Nieuwkoop al Sweelinck Conservatorium d´Amsterdam, on durant quatre anys continuà perfeccionant el seu repertori organístic amb Pieter van Dijk i Jaques van Oortmerssen.

L’any 2009 va participar amb diversos concerts i amb una ponència a la Western Early Keyboard Association Conference celebrada a Tacoma (Seattle- E.U.A.), on també participaren importants ponents com Martin Pasi, John Brombaugh, Paul Fritts i diversos professors d’universitats americanes. La ponència estava organitzada pel Departament d’Orgue de la University of Washington a càrrec de la professora Dr. Carole Terry.

Actualment és organista titular de la Catedral de Tarragona on està coordinant la construcció del nou orgue previst per l’any 2012, i és professor d´orgue del Conservatori Professional de Tarragona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s