Concert d’orgue i gralla

Divendres, dia 11 de març, a les nou del vespre (21 h) hi ha concert d’orgue a l’església parroquial del Vendrell. Un concert d’orgue que ve a consolidar la programació habitual d’orgue, i que es fa regularment cada primer divendres de mes, i que organitzen els Amics de l’Orgue del Vendrell amb la participació de l’Associació Musical Pau Casals, i del Patronat Municipal Auditori Pau Casals.

També és una mostra més de la voluntat conjunta de totes aquestes entitats que el Vendrell sigui un referent musical, i que la figura de Pau Casals en sigui el motor.

Per aquest divendres s’ha programat un concert d’orgue i gralla. A l’orgue hi haurà el professor de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, en Jonatan Carbó, i pot ser un dels millors coneixedors de l’instrument del Vendrell; i a la gralla en Jordi Mestres, un dels millors joves grallers del país.


 

 

 

 

 

 

 

Jonatan Carbó Casanellas va estudiar orgue al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb la professora Maria Nacy, obtenint el Títol Superior d’Orgue i els Premis d’Honor de Grau Mitjà i superior. Ha ampliat la seva formació en nombrosos cursos amb els professors Michael Radulescu, Daniel Roth, Matteo Imbruno, Andreas Liebig, Bernard Winsemius i Cristina García Banegas, entre d’altres.

Ha estat enregistrat en diverses ocasions per Catalunya Música i un doble CD amb l’obra “L’orgue de Santa Maria de Vilafranca del Penedès” de Josep Soler Sardà.

Ha col·laborat amb formacions vocals i instrumentals com el Cor Liedercàmera, Cor Vivaldi, l’Orquestra Terrassa 48 i l’Orquestra de Cambra del Garraf.

Ha estat professor d’orgue de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca del Penedès i actualment segueix la seva tasca docent al Conservatori de Grau Mitjà “Mestre Joan Just i Bertran” d’Igualada i a l’Escola Municipal de Música “Pau Casals” del Vendrell.

 

Jordi Mestres neix l’any 1986 a Vilafranca del Penedès, on uns anys més tard hi desenvolupa la seva vida grallera, després de començar a Torrelles de Foix. Paral·lelament estudia la flauta travessera. Semblen clarament dos instruments antagònics, però amb unes mires ben obertes intenta obtenir bones influències dels dos àmbits traient-ne unes interpretacions molt característiques. És membre dels grups “els Vinardells”, “Deriva Errant”, “4matjazz” i col·labora amb nombrosos grups del país.

L’any 2010 finalitzà els estudis superiors de gralla a l’Escola Superior de Música de Catalunya, on obtingué matrícula d’honor pel seu projecte final, la Gralla Contemporània. Actualment compagina la docència de la gralla, la tarota i la flauta travessera a l’Escola Municipal de Música del Penedès, l’Escola Municipal de Música de Vilafranca, l’Escola Municipal de Música de El Morell i l’Aula de Sons de Reus, amb el desenvolupament de nous projectes musicals, tant de música tradicional, antiga, clàssica, contemporània o jazz. Amb el seu instrument principal, la gralla, intenta buscar nous horitzons, perfeccionar-lo i dignificar-lo.

 

El programa que interpretaran és el següent: Concert per trompeta i orquestra en Re d’ Henry Purcell (1659-1695);Sonata op. 1 nº12 de William Corbett (1680-1748) ;Sonata per oboè i continu en La de Georg Philip Telemann(1681-1767); Aria de la Suite en Re de Johann Sebastian Bach (1685-1750); Pastoral de Frederic Mompou (1893-1987); Concordança de Bernat Bataller ;Suite mediterrània de Francesc Rius (1945);i Suite sobre una història d’amor de Carles Prat (1985)    .

També cal remarcar que els Amics de l’Orgue projecten la interpretació del concert a l’interior de l’església, on el públic el pot seguir per mitjà d’una gran pantalla.        

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s