Roda de premsa: Actes de la inauguració de la restauració de l’orgue del Vendrell

El dimecres 22 de setembre, a l’Escola Municipal de Musica Pau Casals del Vendrell, es va fer una roda de premsa per la presentació dels actes de la inauguració de la restauració de l’orgue del Vendrell.

Hi van assistir l’Alcalde Benet Jané, en Mn. Josep M. Barenys, en Joan Descals, en Pemi Rovirosa, l’Àngels Santacana, en Gerard Jané i membres de la Comissió per la Restauració de l’Orgue del Vendrell.

El president de la Comissió, en Xavier Mercadé, va exposar els actes previstos:

  • El dijous 21 d’octubre hi haurà la presentació de la petita història del temple del Vendrell amb textos d’en Joan Descals, il·lustrat per Pilarin Bayés. Es farà a l’església Parroquial del Vendrell.
  • El divendres 22 d’octubre, aniversari de la mort d’en Pau Casals, es celebrarà la benedicció de l’orgue amb la participació de tots els organistes vilatans, després hi haurà un seguit d’actuacions musicals i per acabar, l’organista Jonatan carbó ens oferirà el Concert d’Inauguració de l’Orgue.
  • El matí del dissabte 23 d’octubre es farà una marató d’orgue oberta a tots els organistes que hi vulguin participar. Serà un audició pública. Al vespre, concert amb el violoncel·lista Lluís Claret i l’organista Juan de la Rubia.
  • El diumenge al migdia, missa solemne presidida per Mn. Joaquim Fortuny, Vicari episcopal. A la tarda concert amb el Trio Kandinsky i l’organista Jordi Vergés.

Tot seguit en Joan Descals va explicar com està estructurada la petita història del Temple de la parròquia del Vendrell, en la que hi apareixen com a protagonistes el campanar, l’àngel, les imatges de l’església i el mateix orgue del Vendrell.

En Pemi Rovirosa serà un dels protagonistes dels actes d’inauguració amb la interpretació de l’obra Instants amb una versió més íntima, amb guitarra, violoncel i orgue.

En Gerard Jané va avançar que hi haurà una nova roda de premsa per la presentació d’un cava especial per l’orgue, del qual se’n farà una edició limitada de 2039 ampolles, el mateix número de tubs que té l’orgue del Vendrell.

També van prendre la paraula en Mn. Josep M. Barenys i l’alcalde del Vendrell en Benet Jané emocionats per aquest fet històric.

RODA PREMSA ACTES INAUGURACIÓ

NOTÍCIA A TV EL VENDRELL

La Comissió per la Restauració de l’orgue ja té a punt diversos concerts per celebrar la tornada de l’instrument. Després d’un any de treball al taller de Landete, l’orgue del Vendrell està restaurat. A finals de mes haurà tornat a la vila i, un cop muntat i afinat, s’inaugurarà oficialment el dia 22 d’octubre. La comissió per la Restauració de l’orgue ha preparat un cap de setmana atapeït de propostes per donar la benvinguda a l’instrument barroc. Els actes començaran el dijous 21 d’octubre amb la presentació d’un llibre molt especial.

Enllaç a la notícia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s