Actes inaugurals de l’orgue de l’EMMPAC. Conferència dirigida als alumnes de l’EMMPAC

El dijous 6 de maig a la sala polivalent de l’Escola de música Pau Casals del Vendrell es va fer una conferència de la Comissió per la restauració de l’orgue a càrrec d’en Xavier Mercadé i en Salvador Guasch. La conferència anava dirigida a tothom qui hi volgués participar, però especialment, als alumnes de l’escola de música.

Seguin l’ordre de l’exposició situada de la biblioteca de la mateixa escola, en Xavier i en Salvador van explicar quina és la funció de cada un dels elements que formen l’orgue a través de dibuixos i fotografies recents de l’estat de cada un d’ells. D’aquesta manera els alumnes van poder entendre la sincronització i la importància de les funcions de cada element de l’orgue, com són la manxa, la ventallola, el tirador, la tecla, el pedaler i el tub.

La conferència va acabar amb una petita lliçó de teoria de la música on els alumnes de nivell més alt van poder aplicar els seus coneixements teòrics per entendre la relació de la forma de cada tub amb la nota que produeix quan sona.

One thought on “Actes inaugurals de l’orgue de l’EMMPAC. Conferència dirigida als alumnes de l’EMMPAC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s