Actes inaugurals de l’orgue de l’EMMPAC. Conferència d’en Frédéric Desmottes

El mateix dimecres 5 de maig, seguidament a la inauguració de l’exposició “Coneguem l’interior de l’orgue” i aprofitant la visita dels germans Demottes, a l’aula polivalent de l’EMMPAC, en va fer una conferència a càrrec d’en Frédéric Desmottes.

La conferència anava dirigida a la situació actual de l’orgue, en la qual, en Frederic Desmottes va explicar la situació a dia d’avui de la restauració, els problemes que s’han anat trobant al llarg d’aquests mesos, així com les decisions que s’han hagut d’anar prenent.

Alguns exemples han estat decidir el color del moble ja que s’han trobat petites mostres del color inicial, la tonalitat en què estarà afinat l’instrument, la col·locació del pedaler sencer ja que en el moment inicial l’orgue només tenia 11 peanyes, i molts altres aspectes.

Totes aquestes decisions que s’ha anat prenent al llarg d’aquests mesos, i tenint en compte que l’orgue del Vendrell és l’orgue més complet que queda avui en dia de la nissaga dels Scherrer, s’han pres sent el màxim respectuosos amb els aspectes originals de l’orgue. Tot això converteix el nostre orgue en un valor històric molt important que en Frédéric Desmottes va destacar en la seva conferència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s