XXXI Reunió de la Comissió per la restauració de l’Orgue del Vendrell

El dimecres, 21 d’abril de 2010, es va reunir a la rectoria la Comissió per la restauració de l’orgue del Vendrell amb els següents assistents: Mn. Josep M. Barenys, Xavier Mercadé, M. Dolors Garcia, Salvador Guasch, Maria Chaparro, Montserrat Chaparro, M. Dolors Jané, Julian Acebron, Adela Gea, Fina Monasterio, Maria Carme Gestí, Cesca Soldevila, Eulàlia Guasch, Pau Vidal, Jaume Domingo, Vicenç Cabré i Eva Serramià.

 • S’explica l’anada a Landete el dilluns passat, 19 d’abril, per la visita mensual de seguiment de la restauració de l’orgue del Vendrell. Els treballs estan avançant dins programa establert.
 • Es comenta el desmuntatge de l’orgue de Sant Joan de Déu, recentment adquirit per l’ajuntament del Vendrell i el seu muntatge a la nova Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell
 • Es proposa fer una visita amb tots els membres de la comissió al taller dels orgueners per veure l’orgue ja muntat. Es podria organitzar l’anada amb autocar. Possiblement serà el mes de juliol.
 • S’ha de netejar el cor de l’església i treure tota la instal·lació elèctrica antiga abans no arribi l’orgue, i aprofitar per netejar el rosetó.
 • Es detalla com quedarà l’orgue a dalt del cor i els canvis que s’han proposat als orgueners per intentar optimitzar al màxim els espais.
 • Per la il·luminació de l’orgue, es proposa demanar un estudi a empreses especialitzades.
 • El proper divendres 30 d’abril a 2/4 de deu es farà un concert a l’escola de música per part del cor Zóngora, que interpretarà el “Llibre vermell de Montserrat
 • El dia 5 de maig a 2/4 de nou del vespre es farà la conferència de l’orguener Frédéric Desmottes i s’intentarà fer la primera audició d’orgue amb el nou instrument de l’Escola de Música. Al mateix dia i abans de la conferència s’inaugurarà l’exposició “els elements de l’orgue” a la biblioteca de l’escola de música.
 • Es vol reactivar la campanya d’apadrinaments i ens comprometem que en properes reunions es buscarà alguna estratègia i diferents possibilitats per moure-ho i aconseguir nous apadrinaments. Hi ha encara molta feina a fer!. Ja està a punt per enviar a totes les entitats del Vendrell una carta demanant la seva col·laboració.
 • Es demananarà a TV Vendrell de posar un anunci permanent a l’INFOTEX. També s’està preparant un anunci per la televisió i un anunci que surti cada setmana al Baix Penedès.
 • Queda convocada la propera reunió pel divendres 30 d’abril a 2/4 de nou del vespre a l’escola de música, abans del concert del Cor Zóngora.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s