XXIX Reunió de la Comissió per la restauració de l’Orgue del Vendrell

El divendres, 25 de març de 2010, es va reunir a la rectoria la Comissió per la restauració de l’orgue del Vendrell amb els següents assistents: Mn. Josep M. Barenys, Mn. Joan Maria Ferrer, Xavier Mercadé, M. Dolors Garcia, Salvador Guasch, Maria Chaparro, Montserrat Chaparro, M. Dolors Jané, Julian Acebron, Adela Gea, Fina Monasterio, Maria Carme Gestí, Vinceç Cabré, Isidre Altet i Cesca Soldevila.

 • L’Adela proposa d’anar a veure al Sr. Adam Manyé, Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a la demarcació de Tarragona. Es posarà en contacte amb ell per preparar una visita. La Generalitat, de moment, és l’única administració que encara no s’ha compromès ha donar-nos alguna subvenció. També estem pendents de la resposta del Sr. Martí Carnicer. En Xavier Mercadé ja ha tingut varies trobades, però de moment encara no hi ha resposta.
 • En Xavier Mercadé explica la visita al taller dels orgueners el passat 15 de març. S’han resolt temes importants com el color del moble, la disposició de la cadireta, dels registres; la restauració i construcció dels tubs està molt avançat i només queda pendent la disposició definitiva dels diferents elements de l’orgue a dalt del Cor de l’església.
 • Tornem a engegar les activitats de la comissió i es proposa fer el mateix plantejament que en l’organització dels actes del 700 aniversari de la parròquia del Vendrell. Programacions mensuals i fer cartells i programes per donar-nos a conèixer. Per tant, ens posem a exposar diferents propostes d’actes a fer fins a l’arribada de l’orgue. Queda molt concretat la proposta d’activitats del mes d’abril:
  • 18 d’abril, diumenge. Desmuntar i muntar l’orgue que ha d’anar a l’escola municipal de música Pau Casals del Vendrell
  • 19 d’abril, dilluns. Visita a Landete, taller dels orgueners.
  • 20 d’abril, dimarts. Inauguració de l’exposició a l’escola municipal de música Pau Casals del Vendrell. Per la propera reunió s’hauran de tenir concretats els espais disponibles i quin material s’hi exposarà.
  • 21 d’abril, dimecres. Conferencia i audiovisual sobre l’orgue del Vendrell adreçat als alumnes de l’escola de música que anirà a càrrec dels membres de la comissió per la restauració de l’orgue
  • 22 d’abril, dijous, Conferencia “com tenim l’orgue” i “procés de restauració de l’orgue”. S’ha convidat per aquesta segona part a l’orguener Frédéric Desmottes. Lloc: Escola de música.
  • 23 d’abril, divendres. Inauguració de l’orgue de l’escola de musica amb audicions dels mateixos alumnes.
 • Es comenta la organització de la festa aniversari de l’entronització de la Mare de Déu de Sant Salvador, que organitza aquesta comissió. S’aprofitarà per fer petites activitats totes lligades amb l’orgue del Vendrell
 • Es comenta la possibilitat de fer un àlbum de cromos sobre l’orgue del Vendrell. Es complicat i car però es farà algunes gestions per si hi ha la oportunitat de fer-ho, com per exemple que el Diari Baix Penedès pugui entrar en la producció i distribució d’aquesta col·lecció.
 • L’Associació d’artesans i artistes del Baix Penedès de la Lira, volen col·laborar en la recaptació de fons per la restauració. Proposen fer una donació d’una obra de cada un d’ells i exposar-les a la “Fusteria” per la seva venda. Es demanarà la disponibilitat del local i segurament que es podria organitzar per la segona quinzena de juny.
 • S’ha de començar a pensar en l’exposició que farem a la “Fusteria” la segona quinzena d’octubre, coincidint amb la Fira, l’Entimostra i amb la inauguració de l’orgue. La temàtica aniria centrada en els aspectes “invisibles” de l’orgue mitjançant fotografies i vídeos.
 • Encara queden aspectes a concretar dels actes a organitzar durant els dies de la inauguració de l’orgue del Vendrell, del 21 al 24 d’octubre. El que si que ja està concretat és la presentació a l’església de la petita història de l’àngel, el campanar, l’orgue i l’església del Vendrell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s