XXVIII Reunió de la Comissió per la restauració de l’Orgue del Vendrell

El dijous, 11 de març de 2010, es va reunir a la rectoria la Comissió per la restauració de l’orgue del Vendrell amb els següents assistents: Xavier Mercadé, M. Dolors Garcia, Salvador Guasch, Jaume Pau Cañas, Maria Chaparro, Montserrat Chaparro, M. Dolors Jané, Julian Acebron, Adela Gea, Fina Monasterio, Eulàlia Guasch, Jaume Domingo, M. Dolors Jané i Maria Carme Gestí.

 • El proper dilluns, 15 de març, es fa la visita a Landete, Conca, per fer el seguiment de la restauració de l’orgue del Vendrell. Es planificaran les properes visites (mensuals) per aquells membres de la comissió que hi vulguin anar-hi.
 • Es comenta la visita que es va fer el passat dilluns, 8 de març, al Sr. Arquebisbe de Tarragona. Es va explicar la situació actual dels treballs de restauració de l’orgue del Vendrell, se’l va convidar pels actes de la inauguració de l’orgue, prevista pel dia 22 d’octubre de 2010. Ens va acompanyar Mn. Josep María Barenys i a més ens va rebre el Vicari General Mn. Joaquim Fortuny.
 • Hem de començar a pensar en els actes de la inauguració, tornada de l’orgue del Vendrell. Com no podria ser d’una altra manera, hauran d’estar tots fets al voltant de l’orgue i tots el més populars possible, donant protagonisme a la gent del Vendrell.
  • Hem de pensar actes pel dijous, divendres, dissabte i diumenge.
  • S’ha ofert per tornar la cel·lista Angelica May
  • El Sr. Alcalde del Vendrell, Benet Jané, ha convidat a la Sra. Marta Montañez, que encara no ha confirmat la seva assistència.
  • Hem de pensar que el aquest cap de setmana coincidirà amb la Entimostra, fira de les entitats. També es comenta la possibilitat de fer un estand.
 • S’està fent una petita història sobre l’orgue, el campanar, l’àngel i l’església del Vendrell. S’ha encarregat al text al Joan Descals. Serà la darrera “petita historia” que es publicarà la que la editorial ha decidit tancar el “negoci”. Es pensa presentar-la dins dels actes de la inauguració, i a l’església. Es pensa pel dijous 21 d’octubre. Hem de pensar com es pot muntar, per fer protagonistes l’Àngel i l’orgue.
 • Estem tenint converses amb entitats i musics per veure si podem participar i col·laborar en aquests actes.
  • La soprano Cristina Obregon, però ens demana una orquestra que podria ser la de Mallorca, dirigida pel seu marit. La comissió no pot assumir el cost d’aquest concert. De totes maneres continuen les converses
  • Camerata XXI. Semba que no podrà ser
  • HI ha un nova orquestra de cambra resident a l’Auditori Pau Casals. Pendent de converses
 • L’Adela Gea ha fet intenses negociacions amb la Caixa de Pensions i ha aconseguir una aportació econòmica de 10 mil €.
 • Ja s’han fets els primers pagaments als orgueners però tenim un desfàs entre els pagaments i la recepció de les subvencions compromeses. S’ha parlat amb l’ajuntament del Vendrell i amb la Diputació per si es poden anar avançant parts de les aportacions i poder nosaltres complir amb els terminis de pagament. En principi està tot ben lligat.
 • Estem tenint converses amb Caixa Terrassa. Ens han demanat documentació per estudiar quines possibilitats tenen.
 • S’està pendent de la resposta del Sr. Secretari General d’Economia de la Generalitat, Martí Carnicer, per concretar quina aportació pot fer la Generalitat de Catalunya.
 • S’ha tingut una reunió amb el Senador Sr. Josep Maldonado per veure quines possibilitats tenim de rebre aportacions econòmiques del govern central. Amb la situació actual d’una rigurosa restricció de despeses, ho veu complicat, però hi ha alguna possibilitat de incorporar-ho en algunes partides pressupostàries que estan pendents de concretar
 • L’Adela Gea, comenta que estan obertes les conversacions amb el Diputat Sr- Jordi Jané.
 • El Centre de Iniciatives de Turisme del Vendrell, s’ha compromès a apadrinar un tub de 500 € i a més a exposar per les botigues un tub de l’orgue junt amb una reproducció virtual de l’orgue del Vendrell desprès de la restauració. Aquests elements seran itinerants. Passaran per diferents establiments, es pensa que una setmana cada un, fins al dia de la inauguració.
 • Hem d’arrancar la nova i darrera etapa d’apadrinament de tubs. Només en tenim uns 150 apadrinament i creiem que en poden ser molts més.
 • Hem de planificar TOTS els actes, concerts, activitats que volem fer fins del mes d’octubre. De forma imminent, s’iniciaran contactes a totes les entitats musicals, musics, grups, etc. per organitzar actuacions, concerts, etc, i coordinar disponibilitats de cada una d’elles.
 • Properament es presentarà l’orgue de l’escola municipal de música Pau Casals del Vendrell. Al voltant d’aquest fet hem d’organitzar actes. Es pensa ambla Setmana de l’orgue. N’hem de parlar amb la direcció de l’escola per coordinar-ho.
 • Es pot organitzar un sortida oberta a tothom per visitar l’orgue. Es creu que seria més interessant quant l’orgue estiguis en la seva fase final de restauració
 • L’embarcada vol apadrinar un tub.

Es decideix que la propera reunió serà el dijous 8 d’abril.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s