XXV Reunió de la Comissió per la restauració de l’Orgue del Vendrell

El dimecres, 9 de desembre de 2009, es va reunir a la rectoria la Comissió per la restauració de l’orgue del Vendrell amb els següents assistents: Mn. Josep M. Barenys, Mn Joan Maria Ferrer, Xavier Mercadé, M. Dolors Garcia, Salvador Guasch, Jaume Pau Cañas, Vicenç Cabré, Maria Chaparro, Montserrat Chaparro, M. Dolors Jané, Mireia Mercadé, Julian Acebron i Adela Gea.

Es va comentar la situació de les diferents subvencions demanades per la restauració:

  • El diputat Sr. Jordi Jané ens va comunicar que l’esmena feta pel seu partit per aconseguir una partida per la restauració de l’orgue del Vendrell no ha estat aprovada pel Congrés de Diputats. Es comenta la possibilitat de que l’ajuntament del Vendrell demani el 1% del pressupost d’obres per infraestructures per dedicar-lo obres de interès cultural.
  • S’estan fent gestions a la Caixa de Pensions i no tindrem resposta fins passat les festes.
  • S’ha demanat una ajuda a Caixa Catalunya per la realització de projectes de patrimoni cultural. Fins a la primavera que bé no sabrem si ens la han concedit.
  • Es torna a obrir el termini de presentació de projectes dins del programa “Tu ajudes – 2010” de Caixa Tarragona. Es prepararà de nou un dossier per demanar la inclusió del nostre projecte al igual que l’any 2009.
  • L’ajuntament del Vendrell s’ha compromès, pels pressupostos del 2010 un partida important i pel 2011 una altra partida.
  • La Diputació de Tarragona ja té dins dels seus pressupostos del 2010 un partida per la restauració de l’orgue del Vendrell, tal com es comprometre el seu president el dia de la inauguració del Teatre Angel Guimerà (La Lira) del Vendrell
  • S’està negociant amb el departament de Cultura de la Generalitat un conveni/concert per aconseguir fons.

En la reunió s’ha aprofitar de fer el repartiment de sobres amb la felicitació de Nadal i els detalls per fer-los arribar a totes aquelles persones, empreses i entitats que han apadrinat i han aportat fons per la restauració de l’orgue del Vendrell durant el 2009.

Hem demanat el local de “La Fusteria” per poder fer una exposició el proper mes de març del 2010 per explicar i exposar la situació de la restauració de l’orgue. Es proposa demanar al Sr. Eric Brottier que faci una conferencia.

Ja tenim el torró de l’orgue. La propera setmana es farà una nota de premsa i un cartell. De moment es vendrà a la “Dolceria Soler”.

One thought on “XXV Reunió de la Comissió per la restauració de l’Orgue del Vendrell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s