3a. fase del desmuntatge de l’orgue

P1100791

Els dies 26, 27 i 28 d’octubre es va fer la darrera fase del desmuntatge de l’orgue del Vendrell.

La primera acció es va fer el 21 i 22 de setembre i va consistir en treure tota la part sonora de l’orgue: els tubs. Es va haver de que fer en molta cura degut a l’estat del material.

La segona actuació del desmuntatge es va fer el 30 de setembre i el dia 1 d’octubre. Es va treure tota la mecànica de l ‘instrument, tant de l’orgue major com de la cadireta.

La tercera fase, i darrera del desmuntatge de l’orgue, va ser la més espectacular al dedicar-se al moble i als tubs de les façanes. En aquesta actuació hi va ser present el Sr. Eric Brottier, responsable tècnic de la restauració. El Sr. Brottier va voler seguir d’aprop tot el procés per determinar quines parts del moble i mecanismes són originals i quines no, per, d’aquesta manera, poder fer un anàlisi d’aquelles parts que es poden recuperar i com es podria fer. Una vegada fet l’anàlisi, va sortir de viatge cap al taller dels orgueners per fer un altra estudi sobre la part sonora. Aviat tindrem el informe sobre el desmuntatge de l’orgue i el que ens hem trobat amb tot un seguit de recomanacions i directrius pels orgueners

La comissió per la restauració de l’orgue del Vendrell va convidar a TV3 a que vinguessin per enregistrar el procés de desmuntatge de l’orgue. Varen venir i van entrevistar a membres de la comissió i als orgueners. Part d’aquest reportatge va sortir pel telenotícies migdia – comarques.

També si va afegir una productora de documentals que es va interessar en el projecte. Aquesta productora té encarregats fer uns 6 o 8 documentals de projectes participants del programa TU AJUDES de Caixa Tarragona i un dels escollits és el nostre.

ORGUE_DESMUNTATGE_FASE_3

TN comarques Tarragona, 27/10/2009 – minut 5:30

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s