Darrer concert de l’orgue del Vendrell abans de la restauració

El dissabte 19 de setembre es va celebrar a l’església parroquial del Vendrell el darrer concert d’orgue abans de la seva restauració organitzar per la Comissió per la Restauració de l’Orgue del Vendrell i per l’Associació Musical Pau Casals, que a més el va patrocinar.

Va ser un concert de violoncel i orgue a càrrec de Angelica May, deixeble de Pau Casals, i Jonatan Carbó. Tot el concert va ser interpretat des de dalt del Cor on el públic el podia seguir gràcies a una pantalla gegant amb circuit tancat de televisió. La violoncel·lista, a més, va interpretar la suite nº 3 de J.S.Bach a l’altar major.

Va ser tot un èxit de públic i d’organització. Us afegim el programa del concert.

Programa de mà

MAY, ANGELlCA

Angelica May és considerada com una de les millors violoncel·listes a nivell mundial. Ha actuat coma solista amb les millors orquestres i sota la batuta dels millors directors. El seu darrer professor, Pau Casals, va exercir una forta influència artística i musical en el seu desenvolupament com a solista. Va participar en els cursos d’estiu de Pau Casals a Prades els anys 1955 i 1956.

Les seves actuacions es caracteritzen per la puresa en l’estil, i la seguretat en la interpretació, tan en la música de càmera, com en solista.

En realitat, la seva carrera en solitari es va iniciar quan va guanyar el primer premi en el Concurs Pau Casals a París, l’octubre de 1957. L’abril del mateix any havia guanyat el primer premi en el concurs nacional de violoncel·listes celebrat a Colonia, Alemanya.

L’any 1966 realitza la seva primera gira com a solista pel Japó, amb gran èxit. L’any 1972 retorna a realitzar una segona gira pel Japó com a solista de l’Orquestra Filharmònica de Munich. El mateix any va guanyar la plaça de professora de violoncel en el Conservatori de Düsseldorf, on hi treballà fins l’any 1984. Llavors en guanyar la plaça com a catedràtica de violoncel en la Universitat de Viena i es traslladà a la ciutat.

A partir d’aquell any va donar classes magistrals de violoncel per diversos països d’Europa i Amèrica. A partir del 1980 actua anualment com a solista en diferents festivals europeus: Viena, Salzburg, Praga, Istambul, … Regularment és convidada per formar part en el jurat de diversos premis internacionals de violoncel, com per exemple: Àustria, Alemanya, Polònia i Eslovakia.

A partir de 1989 viatge per diferents països d’Europa i dels Estats Units com a solista de l’Orquestra Filharmònica de la República Txeca sota la batuta de Václav Neumann. Ha gravat diversos CD’s i les seves critiques li són altament favorables. També ha guanyat diferents premis i reconeixements, com el de la “Gran Dama del violoncel”, de la Facultat de Música de la Universitat de Indiana, USA.

Actualment, realitza concerts com a solista i master class en diferents països d’Europa.

CARBÓ, JONATAN

Jonatan Carbó i Casanellas va néixer a Badalona l’any 1975. Va estudiar orgue amb la professora Maria Nacy al Conservatori Superior de Música Municipal de Barcelona i va obtenir el Títol Superior d’orgue i els Premis d’Honor de Grau Mitjà i Superior. Ha realitzat estudis de postgrau al Consell Superior d’Investigacions Científiques de Barcelona amb la professora Montserrat Torrent i ha ampliat la seva formació en diversos cursos internacionals amb els professors Michael Radulescu, Daniel Roth, Matteo Imbruno i Andreas Liebig.

Ha ofert concerts d’orgue arreu de Catalunya, les Illes Balears, Espanya i França, amb recitals als orgues de la Catedral de Barcelona, la Catedral de Girona, la Basílica de Santa Maria de Maó, l’Església de Los Venerables de Sevilla, la Catedral de Perpinyà i l’Església de Sant Miquel de Carcassona, entre d’altres.

Ha col·laborat amb diverses formacions vocals i instrumentals com el Cor Liedercàmera, l’Orquestra Terrassa 48, el Cor Vivaldi o la Capella Joan Cererols, amb la qual va enregistrar un CD de música antiga catalana per a la revista Sàpiens. També ha realitzat diferents enregistraments per a l’emissora de ràdio Catalunya Música. Recentment ha enregistrat un doble CD amb l’obra “L’orgue de Santa Maria de Vilafranca del Penedès” del compositor Josep Soler.

És professor d’orgue a l’Escola de Música “Pau Casals” del Vendrell i al Conservatori de Grau Mitjà “Mestre Joan Just i Bertran” d’Igualada.

ORGUE_ANGELICA_MAY_JONATAN

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s