Concert Clayesmore Preparatory School

Dimecres 8 de juliol, 20 h missa, 20.30 h concert

Església Parroquial del Vendrell

concerts juliol

Biografia del grup

Els coristes de Clayesmore, amb molts anys d’experiència, han estat qualificats com “un dels millors cors que no ha estudiat en una escola especialitzada en cant coral a Anglaterra” (segons Peter Newson-Smith, Mestre de Música).

Durant més de 20 anys, el cor ha realitzat actuacions internacionals entre d’altres llocs a: Washington DC, Praga Itàlia i Paris. Un dels punts culminants de la seva trajectòria va ser una audiència amb el Papa al Vaticà l’any 1994 i van actuar a la Catedral de Sant Pere a Roma. El cor té una forta relació amb Itàlia i el seu públic han actuat a Sant Giovanni – Venècia, Santa Trinitat – Florència, Santa Maria a Provencano – Siena, Santa Maria Maggiore – Asis i Santa Maria Maggiore – Roma. Aquest és el segon any que visiten el nostre país.

La forta tradició i l’alt nivell dels components del cor han continuat sota la batuta de James Smith, què és l’actual director de música i Mestre dels Cantaires a la Clayesmore Prep School, que està situada a Dorset al Sud Oest d’Anglaterra. Sota el seu predecessor, el Dr. Shirley Bragg, l’any 2004 i 2005 van aconseguir, al Festival Internacional de Salisbury el Primer Premi en la competició de corals. El jutge va parlar de l’alt nivell del grup i de la madurés del seu so i de la seva interpretació.

La coral continua actuant regularment, fent concerts al llarg de tot el país així com a la Capella de la seva escola. El seu repertori cobreix un ampli ventall de música sacra. Encara que recentment han interpretat cançons del seu repertori de música popular i es senten orgullosos de poder interpretar peces de tots els estils, des de Bach fins als Beatles.

Biografia del Director: James Smith

James Smith va estudiar interpretació, acompanyament i composició a la Universitat de Sheffield, on també va ser un estudiós de l’orgue i va obtenir el seu DipABRSM amb excel·lent. Desprès d’això, va anar a completar el seu PGCE com a mestre a la Universitat de Reading. Va treballar com a músic tant a Anglaterra com fora, acompanyant grups i solistes en prestigiosos espais com la Royal Opera House de Londres.

Més recentment James es va convertir en el Director Musical del aclamat cor local de veus masculines ‘The Mill Singers’ que tenia una agenda plena d’activitats durant tot l’any i també van visitar Montebourg, ciutat agermanada de Sturminster Newton a Dorset, per participar a la missa i oferir un concert a l’abadia. Ha estat Director de Música i mestre dels cantaires a la Clayesmore Prep School a Dorset des de l’any 2006 on dirigeix a molts dels grups instrumentals guardonats.

Biografia del seu organista/acompanyant

Christopher Dowie va néixer l’any 1944 a Dorking i va estudiar a Sutton, en el comtat de Surrey. És l’acompanyant del Cor de Clayesmore. Va ser un estudiós de l’orgue a Hertford College, Oxford desprès del qual va començar a ensenyar al sud de Londres durant 10 anys. Va ser nomenat Organista i Mestre dels coristes a la Catedral de Wimborne l’any 1977 i va continuar ocupant aquest lloc fins el mes octubre de l’any 2006. Al deixar la catedral, va continuar treballant com a músic freelance a Dorset i rodalies. És l’acompanyant i assistent d’experts en cors en el cor simfònic de Boumemouth i toca l’orgue i el clavicordi en l’Orquestra Simfònica de Boumemouth i en nombrosos grups musicals per amateurs.

Ha estat el fundador i director de la Societat Coral de Wimborne i de Wessex Singers i ha estat el director convidat de Dorset Guild of Singers en reiterades ocasions. Les altres activitats musicals a la que es dedica cobreixen un ampli ventall: actuar amb la BSO Tea Time Trio, tocant “One-Man” Evenings of Songs, Stories i Piano Music i organitzant i promocionant Concerts i Recitals per la Societat de Música de Wimborne.

Algunes de les seves creacions com a compositor incloent tres Cantatas per corals, orquestra i solistes, alguna peça de música d’església i una varietat de peces instrumentals.

Repertori

El repertori del Cor Clayesmore cobreix un ampli ventall de música sacra, des Byrd 4 part Mass fins a música contemporània de Rutter, Wilcocks etc. També interpreten música espiritual com ‘Steal Away’ i ‘Swing Low, Sweet Chariot’ i cants de les comunitats de Iona i Taize i també alguns cants africans.

Repertoire pel seu tour

Extractes apropiats i adequats de la missa de Hassler, Motets & Anthems de Bruckner, Stanford, Matthias, Rutter, Wesley, i d’altres compositors anglesos.

Clayesmore Photo 1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s