IV Dissabte – audició/visita orgue del Vendrell

Aquest dissabte, 21 de març, vam rebre la visita d’una vintena de persones, entre elles un grup de Girona.

Entre les explicacions es va exposar la importància que tenia l’orgue de Girona abans de desaparèixer. La seva “caixa” era considerada un dels millors exponents d’estil gòtic del segle XVI de tot Europa, juntament amb Tortosa, Tarragona i Barcelona. També es va explicar la petita història del nou orgue construït per Salvador Aragonès als anys 40. Un dels assistents va conèixer personalment aquest orguener i després de la visita vam compartir algunes anècdotes.

Un membre del grup ens va comentar que era veí dels Späth, orgueners suïssos que tenen una residència a Catalunya. Els hi vam comentar que els coneixíem i que van restaurar/reparar l’orgue de la Basílica de Vilafranca del Penedès i fins i tot van fer un pressupost per la restauració del nostre orgue.

Un dels fills dels assistents és musicòleg i té una gran relació amb un gran estudiós gironí del món de l’orgue i organista, en Josep M. Escalona. També van quedar sorpresos de que la nostra associació hagi tingut relació amb ell i que anys enrere havia estat convidat ha fer varis concerts a l’orgue del Vendrell.

Aquests dies tenim entre nosaltres a Joan Lablée, que va compartir amb nosaltres l’acte i va oferir una petita peça als assistents per tancar la visita/audició.

Al final de l’audició molts dels assistents van fer donacions econòmiques per col·laborar amb la restauració de l’orgue del Vendrell

Enllaç del taller d’orgueners SPÄTH
p1020484
Orgue de la Catedral de Girona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s