Visita d’un grup de suïssos a l’orgue del Vendrell

El diumenge 15 de febrer del 2009, a la tarda, es va fer una visita comentada a l’orgue del Vendrell a un grup de 30 persones de nacionalitat suïssa, totes vinculades d’una manera o altre al món de la música. Han organitzat un viatge durant aquest cap de setmana per visitar el Palau de la Música de Barcelona i la “Ruta Pau Casals del Vendrell”,.

Ha estat una curiosa coincidència, i molt interessant pels visitants, que l’orguener Ludwig Scherrer, constructor de l’orgue del Vendrell al 1775-77, fos un orguener suïs.

Hem parlat de la nissaga dels Scherrer. Ens han comentat que a Toggenbourg, ciutat natal de Samson Scherrer, pare de Ludwig, hi ha un orgue, o parts d’un orgue, construït per aquesta nissaga.

Coneixen a François Delors, organista de la catedral de Ginebra i estudiós de la història dels Scherrer, i que aquest estiu ens va visitar per poder veure l’orgue del Vendrell, un dels pocs que es conserven d’aquests orgueners.

A més un dels visitants es membre de la junta de la “Association du Musée Suisse de l’orgue” a Roche (VA) Suïssa.

També hem comentat que la seva visita serà una de les darreres que farem abans de la restauració de l’orgue. Els hi hem explicat el projecte i davant de la nostra sorpresa s’ha fet una col·lecta entre tots els visitants per fer una aportació econòmica a la restauració. Han estat molt generosos.

Un dels orgues del Museu suïs de l’orgue

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s