Visita guiada a l’orgue del Vendrell dins dels espais vitals de Carles Casals

p1060761

El dilluns 29 de desembre es van organitzar unes visites guiades dins dels espais vinculats a Carles Casals. Aquests visites van acabar en la visita de l’orgue del Vendrell.

Pau Casals va néixer el 29 de desembre de 1876, o sigui, aquest dilluns s’han complert 132 anys. Ja fa dies que ens fem ressò dels actes de celebració. Aquest any, però, l’homenatge al músic s’ha ampliat amb el que es dedica al seu pare, Carles Casals, coincidint amb el centenari de la seva mort. Aquest dilluns unes 75 persones han recorregut els espais més representatius de la vida de Carles Casals en les visites guiades que organitzaven el Patronat de Cultura, el Museu Deu i els Amics de l’Orgue.

Són les impressions d’alguns dels participants a les visites pels espais vitals de Carles Casals. L’activitat arrencava a la casa nadiua de Pau Casals, on es projectava la pel·lícula de l’homenatge que la vila va fer al músic l’any 1927. També s’hi explicava la importància per al Vendrell de la casa d’Enric Casals, i on va néixer el seu fill Pau. Tot seguit, el grup es dirigia al Museu Deu, que acull l’exposició Carles Casals (1852-1908), mestre músic i organista al Vendrell de la Renaixença. Però abans d’endinsar-se en aquesta mostra, la visita s’aturava en altres obres del museu; literatura, pintura i escultura del segle 19 que mostren com era l’art en els anys d’activitat d’Enric Casals. D’aquesta manera els visitants descobrien la vida de l’organista del Vendrell que va moure tot el món musical a la vila.

Alguns dels participants sabien que va venir de Sants al Vendrell per fer d’organista i que va ser una figura clau en  la formació musical del seu fill Pau, però l’activitat va descobrir als assistents aspectes menys coneguts.

Unes 75 persones han participat aquest dilluns a les visites guiades pels espais de Carles Casals, repartides en 5 torns.

Un dels al·licients de l’activitat era precisament la darrera parada. Amb la visita a l’església parroquial, els participants van poder veure de prop l’emblemàtic orgue del Vendrell, que es va construir l’any 1775 i l’han tocat intèrprets il·lustres com Pau Casals i el seu pare. També van gaudir d’una acurada explicació del funcionament de l’instrument, sense amagar així els problemes que fan necessària la seva restauració. El punt final a les visites el posava una audició de l’orgue.

Notícia de Radio Televisió Vendrell

Fotografies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s