Constitució de la “Comissió per la restauració de l’orgue del Vendrell”

El 24 de setembre es va reunir per primera vegada a la rectoria del Vendrell la comissió per a la restauració de l’orgue del Vendrell. Com ja s’ha comentat, el nucli d’aquesta comissió està formada pels membres que amb tant bon encert varen organitzar els actes del 700 aniversari de la parròquia del Vendrell.

S’han incorporat nous elements, i el factor comú de tots els membres és la il·lusió i el compartir estones que ens portin a una fita, la d’aconseguir els fons necessaris per la restauració. L’objectiu és molt ambiciós, estem parlant de 500 mil €. S’ha de posar molta imaginació i molts esforços, però hi ha dos anys per poder engrescar als vilatans del Vendrell, als amants de la musica, de l’orgue, de Pau Casals, de la cultura. S’han de localitzar entitats, empreses i organismes que ens ajudin a realitzar aquest projecte.

Estem segurs de que ho aconseguirem, sempre que puguem encomanar la il·lusió i la importància de la restauració, tant a nivell local, El Vendrell i Catalunya, com a nivell internacional. Recordem que tenim un dels darrers orgues conservats de la dinastia dels Scherrer, i que la figura de Pau Casals és universal.

Els primers actes que s’organitzaran seran:

  • Fer la presentació del projecte de restauració a totes aquelles persones que han estat o estan vinculades directament amb l’orgue del Vendrell
  • Organitzar una exposició sobre l’estat actual de l’orgue. Explicant la problemàtica que té i que justifica l’execució d’una restauració.

A la fotografia, els membres de la comissió de restauració de l’orgue del Vendrell del 1929 amb Pau Casals, que va finançar en part els costos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s